Skip to content

Te Koop: woonhuis Hoofdstraat West 66 8391 AR Noordwolde

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 489.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. Koop Noordwolde Hoofdstraat West 66

Wat een fijn huis! Ruimte, sfeer, natuur, een boeiende woonomgeving en levensloopbestendig verbouwd. Kortom, alle ingrediënten voor optimaal woonplezier tot op hoge leeftijd. Deze riante woonboerderij (1.243m³) staat net buiten de Dorpskern op een perceel van 1.270m². De inrichting van het erf met diverse terrassen, een ruime tuin en kleine wei, maakt het voor tuin- en dierenliefhebbers een waar Dorado.
Deze woning leent zich overigens zeer goed voor dubbele bewoning! Tijdens de reeds doorgevoerde verbouwingen is hiermee rekening gehouden.

De woonboerderij heeft cachet en kenmerkt zich qua interieur door een lichte kleurstelling en ruimtelijkheid (bijvoorbeeld prachtige slaapkamers met plafonds tot in de nok van de boerderij). Niet vaak kom je een woonboerderij tegen waar de verhoudingen qua oppervlakte van de verschillende vertrekken zo goed tot zijn recht komen!

Even boodschappen doen? Je loopt vanaf het erf haast zo de winkelstraat in met een ruim en gevarieerd aanbod van winkels en een uitstekende supermarkt. Noordwolde is gelegen, grenzend aan het land van de Maatschappij van Weldadigheid dat genomineerd is voor vermelding op de lijst van de Unesco Wereld Erfgoed.
Noordwolde is voorzien van goed basisonderwijs, goede medische voorzieningen en ook voor de sportieve bewoners wordt ruimschoots aandacht besteed. En de bekend Spokeplas (recreatiemeer) is op een steenworp afstand gelegen.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: centrale hal met entree en garderobe, trapopgang naar de verdieping, woonkamer I in het voorhuis van circa 35m² (voorzien van een wit marmeren schouw met openhaard), aangrenzend de woonkeuken van 30m² (deze twee ruimtes zijn eventueel bij elkaar aan te trekken waardoor er ter plaatse van het voorhuis een living ontstaat van 65m²!), grenzend aan de keuken de bijkeuken/provisieruimte.
Vanuit de hal zijn de twee slaapkamers (beiden 26m² met plafond tot in de nok!) in het achterhuis te bereiken, evenals de badkamer en de sfeervolle, tuingerichte, woonkamer II (35m²). De badkamer heeft keurig sanitair en keramiek en is voorzien van een jacuzzi en een dubbele vaste wastafel in een badkamermeubel. Het separate (gasten)toilet bevindt zich om de hoek. De tweede woonkamer heeft dubbele openslaande tuindeuren en biedt toegang tot de overige vertrekken in het achterhuis, waaronder de riante berging.

Verdieping:
overloop, toilet, 3 slaapkamers (13.5m², 30m² en 38m²) waarvan twee met een dakkapel en één met een Velux dakvenster. Ook hier is het romantiek wat de klok slaat. Sfeervolle houten vloeren, paneeldeuren en strak gestucte wanden en plafonds.
Ook op deze verdieping is er ruimschoots bergruimte aanwezig. Onder andere overloop kasten en zeer royale bergruimte achter de knieschotten.

Het erf is zodanig ingericht dat er aan weerszijden van de woning een tuin is ingericht en naast de entree staat een garage/schuur (36m²). Het daarachter gelegen weitje kan, indien gewenst eenvoudig bij de tuin worden aangetrokken, danwel is ideaal voor het hebben en houden van kleinvee.
De tuin is op het zuidoosten gelegen.

De woning is in 1998 zeer degelijk gebouwd, is optimaal geïsoleerd, het schilderwerk is in 2017 rondom gedaan en op wat klein herstelwerk van het stucwerk buitenom na, verkeert de woning in een optimale conditie.

Ligging
Nabij het Drents-Friese Wold met veel ontspanningsmogelijkheden zoals fietsen en wandelen. De woning is centraal gelegen en op 10 autominuten gelegen van de A32 richting Zwolle/Leeuwarden en slechts ca. 70 autominuten verwijderd van de randstad.

Noordwolde ligt zo ongeveer op het ‘drieprovinciënpunt’ van de provincies Friesland, Drenthe en Overijssel in een aantrekkelijk besloten landschap met in het zuiden en oosten de bossen en heidevelden van Drenthe en in het westen de prachtige Lindevallei en het verdere waterrijke Friesland.

Aan de rand van Noordwolde is het openluchtzwembad ´De Dobbe´ gelegen in het schitterende recreatiegebied Spokedam met sportvelden, tennisbanen, camping, bungalowpark en een recreatieplas (Spokeplas).

Het dorp, dat valt onder de gemeente Weststellingwerf kent een uitstekend winkelbestand met supermarkten (Jumbo en Lidl) en diverse vakspeciaalzaken.
Noordwolde heeft goede onderwijsvoorzieningen waaronder de brede school, heeft een actief verenigingsleven, voor bijvoorbeeld tennis en voetbal en zijn alle medische faciliteiten in de directe omgeving te vinden.

  • 284 m2
  • 1.270 m2
  • 5

Kenmerken Hoofdstraat West 66

Overdracht

Koopprijs€ 489.000,- k.k.
Aanvaardingin overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte1.270 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie284 m2
Inhoud1.243 m3

Bouw

Soortwoonboerderij
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1998
Dak typezadeldak

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers5

Kenmerken door vrienden toegevoegd

Zelf toevoegen

Ken jij dit huis of deze buurt? Voeg dan in een paar stapen jou eigen ervaring toe.

Foto's en video's door vrienden toegevoegd

Zelf toevoegen

Ken jij dit huis of deze buurt? Voeg dan in een paar stapen jou eigen ervaring toe.

Maandlasten

Ligging Hoofdstraat West 66

Marktcijfers van Weststellingwerf

Gemiddelde verkoopprijs in Weststellingwerf

Landelijk gemiddelde: € 266.598,-

Gemiddelde vraagprijs in Weststellingwerf

Landelijk gemiddelde: € 288.096,-

Gemiddelde verkooptijd in Weststellingwerf

Landelijk gemiddelde: 28

Gemiddeld aangeboden in Weststellingwerf

Landelijk gemiddelde: 7228

Gemiddeld aantal verkocht in Weststellingwerf

Landelijk gemiddelde: 9419

Gemiddelde prijs/m2 in Weststellingwerf

Landelijk gemiddelde: 2.365

Vergelijkbaar woningaanbod